Przerobienie lusterek na składane - jak, czy w ogóle możliwe?
Przerobienie lusterek na składane - jak, czy w ogóle możliwe?
Witam, czy ktoś się orientuje czy da się zamontować silniczki do składania lusterek? Jest to wersja podstawowa, na drzwiach jest przycisk do zamykania lusterek, czy można kupić i samodzielnie założyć takie silniczki?
Byc moze bede mogl odpowiedziec wkrotce na to pytanie, bo mam problem ze skladanymi (fabrycznymi) lusterkami. Kiedy troche popada i do srodka dostaje sie woda lusterka albo sie nie skladaja, albo pozostaja zlozone i nie chca sa otworzyc (moze 2 cm sie rusza i juz).
Hej, czy udało się rozwiązać problem ze składaniem lusterek ? Mam ten sam problem, gdy tylko pojawi się wilgoć lusterka nie chcą się otworzyć lub robią to do połowy.
To wada fabryczna. Wkrotce oddam auto do autoryzowanego serwisu, zobacze co mi powiedza i co zaproponuja.
3 tygodnie temu na gwarancji wymieniono mi lewe lusterko, które 2 razy (w różnych odstępach czasu) poddało się - ani rozłożyć ani złożyć. Teraz to nowe działa szybciej. Zastanawiam się czy jest możliwość przesmarowania newralgicznych elementów w prawym aby wyeliminować możliwość awarii i polepszyć jego pracę.
-
- Rocznik: 2018
- Wersja: BOSE
Problem jest chyba rzeczywiście fabryczny. Próbowałem wymienić na gwarancji ale w serwisie udało im się poprawić.
Teraz po dwóch latach od naprawy serwisowej problem się uaktywnił. Psikam więc, po jeździe w ulewach, WD 40 wykorzystując szczelinę pod lusterkiem. Pomaga - lusterko daje się złożyć i otworzyć.
Dotarcie do silniczka i mechanizmu składania jest ciężkie i wymaga usunięcia zwierciadła lusterka i demontażu obudowy.
Widziałem na YT jak użytkownik Paska naprawia mechanizm składania lusterka. Tam fajnie wyjmuje się się lustro przesuwając dźwignię pod zwierciadłem. Później to droga przez mękę
, ale daje się rozebrać obudowę, mechanizm składania, wyjąc silnik i dostać się do dolnego ślizgu, który należy wyczyścić i przesmarować. Dla mnie to ciężka robota bo brak doświadczenia i garażu.
Ale jak ktoś będzie się chciał podjąć przyjąć naprawę to zgłaszam się na chętnego.
Teraz po dwóch latach od naprawy serwisowej problem się uaktywnił. Psikam więc, po jeździe w ulewach, WD 40 wykorzystując szczelinę pod lusterkiem. Pomaga - lusterko daje się złożyć i otworzyć.
Dotarcie do silniczka i mechanizmu składania jest ciężkie i wymaga usunięcia zwierciadła lusterka i demontażu obudowy.
Widziałem na YT jak użytkownik Paska naprawia mechanizm składania lusterka. Tam fajnie wyjmuje się się lustro przesuwając dźwignię pod zwierciadłem. Później to droga przez mękę

Ale jak ktoś będzie się chciał podjąć przyjąć naprawę to zgłaszam się na chętnego.